Cât de atractiv ești pe piața muncii?

Unul dintre cele mai interesante studii făcute în ultimul timp în România, arată că, cele mai importante cinci probleme pe care antreprenorii de afaceri mici și mijlocii de la noi le au sunt următoarele: 

 1. Dezvoltarea și motivarea personalului
 2. Taxarea și fiscalitatea
 3. Managementul și coordonarea echipei
 4. Leadershipul
 5. Recrutarea și selecția personalului

Dacă privim lucrurile din parea opusă, a angajatului, vedem că multe zone de dezvoltare au ajuns la indici îngrijorători în ceea ce privește rata șomajului. Chiar și în aceste condiții, patru dintre primele cinci obstacole pentru antreprenori, sunt legate de lucrul cu echipa și de procesul de angajare. 

Dacă te afli printre cei care nu mai găsesc soluții în ceea ce privește metodele de recrutare, dacă nu mai ai idei ca să motivezi oamenii cu care lucrezi, te rog, citește mai departe. Continuă acest articol și dacă te gândești să faci în perioada următoare pasul spre antreprenoriat sau dacă ești printre cei care activează în rețelele de network-marketing sau ești un manager de echipă sau manager de HR. 

Probabil ai auzit de „Best Employers”. Dacă nu, îți pot spune că este vorba despre un studiu care se adresează companiilor cu peste 50 de angajați și cel puțin trei ani de activitate. Pe lângă nominalizarea companiilor Best Bemployer, acest studiu furnizează o serie de informații atât despre angajați cât și despre angajatori. Studiul, îi ajută pe managerii de companii să afle cum pot obține rezultatele cele mai bune cu resursele pe care le au in companie și cum pot crește performanța afacerii prin optimizarea nivelului de engagement al angajaților.

La nivel mondial, studiul „Best Emplyers”, a desemnat Google ca fiind cel mai atractiv angajator în ultimii ani, iar în România (în țara noastră studiul este efectuat de AON România) performerii ultimei ediții sunt companii precum Adobe, Autonom, Mars România sau Pfizer. Găsești AICI multe imagini de la ultima gală din 2016.

DOUĂ LUCRURI FOARTE IMPORTANTE PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII:

Firmele care se încadrează în „Best Employers” au nivel dublu de profit în comparație cu celelalte și nivelul de implicare al angajaților în firmă este cu 20% mai mare!!! Uite AICI multe comparații între firmele desemnate „Best Emplyers” și celelalte.

CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ DEVII „BEST EMPLOYER”?

Sunt nouă aspecte determinante, care îi fac pe angajați să iubească pur și simplu ceea ce fac și să nu se gândească să schimbe cariera actuală: 

 1. Cultura organizațională.
 2. Încurajarea și suportul oferit în ceea ce privește dezvoltarea personală a angajaților.
 3. Felul în care se desfășoară leadershipul și comunicarea în firmă.
 4. Poziția de lider în domeniul de activitate al firmei.
 5. Atractivitatea locului de muncă și condițiile oferite pentru timpul petrecut la serviciu.
 6. Implicarea în acțiuni de voluntariat și responsabilitate socială.
 7. Acordarea unei atenții sporite raportului între muncă și viața personală a angajatului.
 8. Un sistem de recompensare atractivă.
 9. Felul în care firma vede viitorul și resursele pe care le alocă viziunii și inovației.

Dacă ar fi să te gândești la munca ta cu echipa, câte dintre cele nouă puncte ai putea să bifezi? Care crezi că este nivelul de satisfacție al angajaților tăi? Ai avut în trecut pierderi către concurență? Cum se derulează procesul de recrutare și selecție? Cum motivezi oamenii din echipă? 

Sunt doar câteva întrebări pe care sigur ți le pui, probabil zilnic. 

Sper să găsești în aticolul ăsta măcar o idee (dintre cele nouă) care să te inspire și să te ajute să găsești soluțiile pe care le cauți. 

Dacă vrei și mai mult, descarcă un alt studiu foarte interesant și util pentru munca oricărui manager. Este un studiu al celor de la Mind Magnet, făcut pe 6004 respondenți, în care vei găsi care sunt principalele elemente care îi motivează pe angajați. 

E-mail:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*