Ce au în comun Bill Gates, Coco Chanel, Thomas Edisson și Brad Pitt?

Există mai multe feluri prin care poți să ajungi să câștigi mai mult. De la moșteniri, la câștiguri la loto, până la concursuri cu premii. Ar trebui să știi deja dacă te poți baza pe astea ( dacă ai vreo mătușă bătrână care deține ceva proprietăți sau dacă ai vre-un talent deosebit ) sau poți aștepta ziua norocoasă 🙂

Ca să nu îmbătrânești cu speranța, ar fi bine să începi să lucrezi singur la viitorul tău și să obții ceea ce îți dorești în mod natural, prin propriile forțe și abilități pe care să ți le dezvolți. Și nu e chiar atât de greu precum ai crede.

Uită-te puțin peste fotografiile astea:

Sigur recunoști măcar 4-5 dintre personalitățile de acolo 🙂

Chiar dacă au ocupații diverse și chiar au trăit în perioade cu totul diferite, aceștia au câteva lucruri în comun:

  • Toți sunt milionari
  • Toți sunt printre cei 50 de milionari din lume care au renunțat la școală pentru a începe o carieră ( ba chiar unii erau considerați incapabili să obțină rezultate școlare bune – ultimii doi – Walt Disney și Thomas Edisson )
  • Toți sunt printre cei 90% dintre milionari care se află la prima generație (au construit afacerile sau cariera de la 0, fără a beneficia de vreo moștenire)

Cel mai important lucru pe care îl au în comun și „secretul” care i-a ajutat să reușească în ciuda aparențelor nefavorabile este ATITUDINEA.

Și dacă nu ești mulțumit cu ceea ce faci sau cu cât câștigi în prezent și știi sigur că poți mai mult,  primul pas spre schimbare este setarea unei ATITUDINI corecte.

Cum să dobândești și să menții o atitudine pozitivă?

Aproape orice om crede despre sine că are o atitudine pozitivă. Dar nu e chiar așa. Uneori, nici pe departe. Nu înțelege esența cuvântului ”atitudine”. Nu-i vorba despre un sentiment. E o stare de spirit autoindusă. O poți controla total. Tu ești cel care stabilești ce atitudine să adopți.

Nu are nimic de-a face cu ceea ce ți se întâmplă. Nu are legătură cu banii sau cu succesul. Este pur și simplu vorba despre felul în care-ți controlezi propriul mod de gândire.

Iată formula care-ți va folosi o viață întreagă pentru a obține o atitudine pozitivă:

  1. Înconjoară-te de lucruri pozitive și de persoane pozitive.
  2. Citește cărți și ascultă CD-uri despre atitudinea pozitivă.
  3. Exprimă-te într-o manieră pozitivă. Spune cum poți să faci ceva, nu de ce nu poți să faci ceva.
  4. Crezi cu convingere că poți realiza ceea ce vrei.
  5. Nu-i asculta pe cei care-ți spun că ești nebun. O fac doar din invidie.
  6. Pune-te pe treabă acum și consacră în fiecare zi un timp pentru asta. Simplu, nu-i așa? Dar necesită un efort intens.

Pentru a ajunge să ai o atitudine pozitivă trebuie să o studiezi și să practici autodisciplina pe care ea o presupune. Trebuie să trăiești esența ei în fiecare zi.

Atitudinea este un dar pe care ți-l oferi ție însuți. Zi de zi. Iar alții o pot învăța sau nu de la tine. Nu există ”atitudine pozitivă instantanee”, doar ”atitudine negativă instantanee”.

Câteva recomandări: Citește sau recitește ”The Little Engine That Could” (”Motorașul capabil”). Nu este o carte pentru copii. Este o filosofie pentru o viață întreagă. Citește Napoleon Hill, Dale Carnegie, Norman Vincent Peale și mai ales ”The Strangest Secret” al lui Earl Nightingale.

 

Succes!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*