Ce este succesul?

Ce este succesul? Cum pot atinge visele pe care le am?

Vreau să încep prin a te felicita pentru că dacă ai astfel de întrebări, dacă astfel de gânduri ți-au trecut prin minte, înseamnă că ai o neliniște și un potențial care îmi spun că încă nu ai realizat succesul tău maxim, că încă nu ai atins potențialul tău cel mai mare.

Sunt mulți cei îndreptățiți să vorbească despre succes, dar astăzi vrem să împărtășim cu tine viziunea și credințele lui John Maxwell despre acest subiect.

Deci, să discutăm despre succes cu John:

„Prima greșeală pe care o fac oamenii în legătură cu succesul este să creadă că succesul este o destinație. Ei vin la mine și spun: ”John, cum ajung acolo? Cum îmi ating visul?” Ei privesc succesul ca pe ceva care se află „acolo”, undeva în depărtare. Ei sunt aici, iar succesul este acolo și ei cred că în timp, dacă fac ceea ce trebuie vor ajunge acolo.

Primul lucru de știut este că succesul nu este o destinație, ci este o călătorie. Gândește-te la succes ca la un proces. Permite-mi să ilustrez așa: Dacă mergi la facultate, lucrezi din greu 4-5 ani, ajungi să obții diploma pe care ți-ai dorit-o în ziua absolvirii; familia ta este acolo, prietenii tăi sunt acolo, iar tu ești împreună cu colegii tăi și știi că va veni momentul când vei fi pe scenă și vei primi diploma și vei primi felicitări și toată lumea îți va spune „Felicitări! Astăzi ești un succes, ești absolvent!”

Prietene, nu ai devenit un succes în ziua când ai primit diploma! Ceea ce ți s-a întâmplat la ceremonie este că ai fost recunoscut pentru succes. Diploma este o recunoștință pentru ceea ce ai făcut în toți acești 4-5 ani. Ai fost un succes în primul an, când ai decis să nu renunți ca și alți colegi de-ai tăi; ai fost un succes de fiecare dată când ai studiat pentru un test important; ai fost un succes de fiecare dată când ai făcut un proiect sau o temă scrisă. Ești un succes în toată perioada școlii, în fiecare zi.

Succesul este o chestiune zilnică, nu o destinație. În ziua în care ai primit diploma, ai fost recunoscut pentru succesul pe care l-ai avut zi de zi, pentru persoana de succes care deja erai.

Secretul succesului este determinat de ceea ce faci tu în fiecare zi, de agenda ta zilnică. Am scirs o carte acum ceva timp care se numește ”Astăzi contează.” Sunt pasionat de această carte pentru că ne ajută să înțelegem că luăm decizii și apoi ne ocupăm de ele. Adesea spunem : ”vreau să fiu un sportiv, sau vreau să fiu orator sau vreau să fiu un bun comunicator”. Ei bine, Felicitări! Ai luat o decizie bună! Dar asta nu e de ajuns pentru a deveni un sportiv de succes sau un orator de succes. Nu decizia te face, tu trebuie să faci decizia ocupându-te de ea zi de zi. Cu alte cuvinte, ce vrei să devii mâine, trebuie să faci astăzi! Vizualizezi „mâine”, asta îți dă speranță și asta e motivația și visul tău. Vizualizezi „mâine”, dar valorifici astăzi.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că ceea ce fac astăzi mă va duce mai aproape de această viziune, de acest vis sau obiectiv, sau mă îndepărtează de ele. 

În fiecare zi facem unul din două lucruri: fie reparăm, fie pregătim. Dacă am greșit ieri, ghicește ce voi face astăzi. Să repar greșeala de ieri! Trebuie să mă întorc, să dau înapoi, să repar.

Fiecare zi pe care o petreci reparând, nu o petreci pregătind.Reparăm când facem ceva greșit în legătură cu deciziile pe care le luăm și pregătim atunci când administrăm corect deciziile.

Așa că, urmele tale către succes sunt de fapt urme ale succesului, pentru că fiecare pas pe care îl faci este bazat pe țelurile pe care le ai în viață și ocupându-te corect de ele, fiecare pas este realizarea progresivă a succesului tău.

Și apropo: vei primi diploma de absolvire, dar în acel moment de fapt nu ai ajuns nicăieri. Este doar un alt pas de pregătire în atingerea visului tău.

Fiecare ar trebui să ne trăim viața ca și cum nu am învăța niciodată ce trebuie să învățăm, nu vom îndeplini niciodată ceea ce vrem să îndeplinim. Ar trebui să ne trăim viața fiind zi de zi înfometați, înțelegând că vom trăi până când vom muri.

Cred că succesul nu poate fi rezumat într-un grad, sau un program, într-o diplomă. Cred că dacă înveți să antrenezi, dacă înveți să vorbești, dacă faci lucrurile care sunt necesare deciziilor și dacă îți administrezi deciziile corect – ești deja un succes.

Acum ghicește ce: în timp se vede. Sunt sigur că ai auzit expresia, poate ai spus-o chiar tu: „am muncit toată viața, iar acum am cunoscut succesul peste noapte”. Așa funcționează. Brusc, cineva te recunoaște, îți recunoaște meritele; cineva te felicită. Nu ai ajuns de succes în acel moment! De fapt, ai fost de succes în tot timpul din urmă, dar abia într-o zi s-a văzut.

Deci: precum merg pe lângă tine, motivul pentru care avem unelte și resurse și ajutoare și principii pe care le predăm, este pentru că ne dorim ca în fiecare zi să înveți, în fiecare zi vrem ca tu să absorbi informația, să crești, să faci lucrurile care te ajută ca într-o zi să fii persoana care îți dorești să fii.

Călătoria este o experiență încântătoare! Singurul lucru bun de a face experiența și mai încântătoare este să călătorești împreună cu altcineva. Să învățați împreună, să vă dezvoltați împreună, să aveți succes împreună. Asta îmi doresc pentru tine!”

Înscrie-te în lista Moșului

Vrei să te viziteze Moșul anul ăsta?

Înscrie-te din timp în lista lui pentru a fi sigur că va ajunge la tine.

CLICK AICI și noi te punem în legătură cu bărbosul:)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*