Chirs Gardner – Inspirație și motivație

Povestea lui Chris Gardner începe pe 9 februarie 1954. S-a născut în Milwaukee, Wisconsin într-0 familie săracă, iar copilăria i-a fost marcată de violență, alcoolism și abuzuri sexuale. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl și a fost crescut de mama sa, Bettye Jean Triplett, atunci când nu se afla în centrele de plasament.Cea mai importantă învățătură pe care aceasta i-a oferit-o a fost că nu este important de unde vine și cine este astăzi și în ciuda lipsurilor, nimic nu trebuie să îl impiedice să atingă cele mai înalte visuri și nimeni nu are voie să îl oprească din drumul său. Astfel , Chris Gardner a fost condus de o ambiție extraordinară de a-și depăși condiția și a făcut o promisiune: ”Când voi avea copii voi dori ca aceștia să știe cine este tatăl lor și că acesta nu îi va părăsi niciodată!”

După terminarea liceului s-a înrolat în Marina Statelor Unite, iar după lăsarea la vatră a lucrat ca și distribuitor de materiale auxiliare folosite pentru cercetări medicale. În 1974 un chirurg i-a oferit un post pe langă el la University of California Medical Center and Veterans Administration Hospital, din San Francisco. A învățat să lucreze într-un laborator și în doi ani a obținut noi responsabilități și a scris (împreună cu doctorul) articole în jurnale medicale. În 1977 se însoară cu o profesoară. Câștigase experiență în domeniul medical și viitorul părea asigurat, dacă studia medicina. Totuși și-a dat seama că nu știa ce îl va aștepta după cei 10 ani de studii care îi trebuiau și a fost sfătuit să ia în considerare și alte opțiuni. Gardner a abandonat ideea de a deveni medic. Își părăsește soția pentru o altă femeie, cu care are un fiu. În 1981 se naște Christopher Gardner Jr.

Pasionat de cifre și de domeniul finanțelor, Chris Gardner este decis să găsească o carieră care să îi aducă implinire profesională și financiară. Un moment decisiv în viața sa a fost când a văzut întâmplător pe stradă un bărbat îmbrăcat impecabil. Gardner l-a întrebat, mai în glumă, mai în serios, cu ce se ocupă și acesta i-a răspuns că e agent la bursă.
Agentul l-a introdus în lumea finanțelor și i-a făcut legătura cu firme care ofereau programe de training. Chris a fost acceptat la E.F. Hutton și a renunțat la slujba de agent de vânzări. Dar cel care îl angajase fusese dat afară. Ca și cum nu era destul, soția l-a părăsit și și-a luat cu ea și fiul, apoi el a fost închis pentru că nu și-a plătit amenzile de parcare.
Cu toate șansele împotriva sa, Gardner a reușit să intre totuși în programul de training al Dean Witter Reynolds, dar trăia la limita subzistenței. În 1982 a trecut examenul și a fost angajat, apoi a ajuns la Bear Stearns. El și fiul (a cărui custodie o obținuse între timp) au trăit ca vagabonzii timp de un an, până când Gardner a cerut unui preot să îi găzduiască. Chiar și astăzi, Chris Gardner a rămas foarte atașat și participă la slujbele Glide Memorial Church din San Francisco.

În 1987, Chris Gardner și-a înființat propria firmă de brokeraj, Gardner Rich & Co, în apartamentul său din Presidential Towers, cu un capital de 10.000 de dolari și o singură mobilă- un birou. În cele din urmă a ajuns să cumpere și el un Ferrari, negru, de la Michael Jordan.
Gardner este acum un cunoscut filantrop: lucrează la un parteneriat cu o firmă din Africa de Sud prin care s-au născut sute de slujbe și sponsorizează un proiect de case ieftine în San Francisco.

Extraordinara sa poveste a fost publicată, sub formă de biografie, The Pursuit of Happyness, în Mai 2006, și a devenit bestseller în  New York Times și în Washington Post. Cartea a fost timp de peste douăzeci de săptămâni în lista New York Times bestseller și tradusă în peste patruzeci de limbi. Viața lui Chris Gardner a fost și sursa de inspirație pentru filmul “The Pursuit of Happyness,”lansat de  Columbia Pictures în Decembrie 2006. Will Smith a jucat rolul lui  Gardner, acesta din urmă fiind și producător asociat al ecranizării.

Prin discursurile motivaționale și proiectele media în care este implicat, astăzi, obiectivul lui Chris Gardner este să îi ajute pe cei din jurul său să își atingă potențialul maxim. Povestea sa inspirațională îl aduce frecvent ca invitat al celor mai cunoscute show-uri de televiziune din Statele Unite . Te invit să îl cunoști și tu pe ”adevăratul Chris Gardner” .