Cum să câștig mai mulți bani? (I)

Despre prosperitate și gestionarea finanțelor personale s-au scris sute de cărți și există tot pe atâtea programe și cursuri. Dacă ești pasionat și interesat de acest domeniu, îți oferim două recomandări: 

  1. Urmărește-l pe Eusebiu Burcaș, fondatorul primului program independent de management financiar din România.
  2. Citește ”Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Classon

În toate sursele de care aminteam mai sus, o să găsești o grămadă de sfaturi și ”trucuri” pe care să le folosești astfel încât să îți gestionezi în mod eficient banii. Toate sunt extrem de utile și mai mult, ușor de aplicat. 

Există un element esențial de care depinde prosperitatea fiecărei persoane, element fără de care, oricât de bine ar ști să gestioneze finanțele, oricât de disciplinată ar fi, nu va putea niciodată să își îndeplinească obiectivele legate de bani. Te gândești care este acest element atât de important? CÂȘTIGUL! 

Fie că este salariu sau pensie, fie că sunt dividente sau comisioane, fără a obține un venit, nimeni nu poate gestiona situația financiară; de fapt, nu prea are ce să gestioneze 🙂 E ca și cum ai ști să vorbești toate limbile de pe pământ dar singurii oameni cu care comunici sunt vecinii și prietenii 🙂 

În articolul de astăzi îți vom vorbi despre acest aspect al vieții noastre: banii pe care îi câștigăm. 

Există mai multe moduri de a câștiga bani și de a te îmbogăți. Robert Kiyosaky, în cartea sa ”Școala de Afaceri” amintea câteva modalități de a câștiga mulți bani și de a fi împlinit. Vom aminti aici câteva și vom trage concluziile potrivite:

Poți câștiga bani prin moștenire sau prin noroc. Problema acestei variante este că majoritatea persoanelor care au beneficiat de bani fără să aibe vreo contribuție însemnată în obținerea lor, au ajuns mai devreme sau mai târziu mai săraci decât erau înainte de ”fericitul„ eveniment. Principalul motiv pentru care s-a întâmplat așa este că neavând niciodată o sumă foarte mare de bani în posesie, nu au știut să îi gestioneze și i-au folosit în mod necorespunzător. Sunt celebre exemplele cu marii câștigători la loto care au pierdut tot într-un timp foarte scurt. 

Poți câștiga bani prin căsătorie (urmată de deces sau divorț) cu o persoană bogată, dar în acest fel nu te vei bucura de adevăratele plăceri ale vieții.

Poți avea mulți bani fiind lacom sau zgârcit, dar în acest fel vei fi bogat numai prin contul din bancă pentru că și după ce vei strânge o sumă considerabilă, tot zgârcit vei rămâne și nu vei putea să te bucuri de tot ce ai acumulat. Fiind lacom, în mod sigur vei fi singur; persoanele lacome sunt cele mai evitate persoane din lume.

Poți deveni bogat fiind extrem de inteligent, talentat sau foarte atrăgător. Majoritatea dintre noi știm deja dacă avem asemenea calități, iar cei care le au au profitat deja de ele 🙂 

Poți deveni bogat fiind un escroc. Problema acestei variante constă în faptul că trebuie să te asociezi cu alți escroci, iar în această lume, cea mai mică greșeală pe care o poți face te poate costa viața.

Varianta cea mai sănătoasă este varianta pas-cu-pas! 

Această variantă presupune multă răbdare, perseverență și muncă. Dar chiar și așa, tot nu e suficient. Cel mai important aspect despre câștigul banilor îl reprezintă educația. Din păcate, majoritatea oamenilor, când se gândește la educație se referă la ceea ce au primit de la familie și de la școală. Ori aceasta este numai o componentă a educației necesare pentru a câștiga bani și a de a fi împliniți. Există 4 arii diferite de interes ale planului educațional.

Revenind la bani, trebuie să știi că în varianta pas-cu-pas există 4 modalități (la modul general) de a obține bani, iar cei mai bogați oameni din lume, au trecut prin fiecare dintre ele până să ajungă la succesul final. 

Dacă ești suficient de curios în legătură cu cele 4 arii de interes ale planului educațional și despre cele 4 modalități de a câștiga bani prin care cei mai de succes oameni din lume au trecut, urmărește continuarea acestui articol mâine și vei descoperi aceste secrete. Mai mult, vei primi și o soluție rapidă de a-ți mări considerabil venitul pe care îl obții astăzi! 

Vezi continuarea articolului AICI

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*