Cum să câștig mai mulți bani (III)

Am ajuns la ultimul episod al articolelor despre ”Cum să câștig mai mulți bani?”. Dacă le-ai ratat pe primele două, îți recomandăm să nu treci încă mai departe.

Aici găsești partea I

Aici găsești partea II  

Indiferent în ce zonă a veniturilor te afli, amintește-ți de sfatul lui Warren Buffet: ”Să nu deții niciodată o singură sursă de venit”. Fie că ești angajat, liber profesionist, antreprenor sau investitor, asigură-te că banii tăi vin din mai multe canale. Întotdeauna există riscul de a pierde parțial sau în totalitate salariul, clienții sau afacere. În aceste situații rezervele pe care le ai pot face diferența între faliment sau continuitate. 

Sursele de venit pasiv trebuie să constituie o prioritate. Acestea sunt acele canale care ne aduc bani fără a depune prea mult efort, sau măcar fără a aloca prea mult timp. Indiferent de volumul de bani pe care ți le aduc veniturile pasive, această variantă constituie un mijloc de acumulare financiară la îndemâna oricui. Dacă încă nu ai intrat în posesia E-Book-ului nostru, ”Rezervorul cu bani”, o poți face chiar acum. (click aici pentru a-l deschide)

”Rezervorul cu bani” este un material în care descoperi care sunt cele mai importante trei elemente de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți construiești o sursă de venit pasiv. Vei afla unde trebuie să acorzi atenția și timpul tău și câteva exemple de surse de venit pasiv. Te poți inspira de acolo și poți începe imediat munca. Vei munci mai mult la început, dar odată creată, această sursă îți va aduce bani constant.

În partea a doua vorbeam despre cele patru zone în care se poate afla o persoană care obține venit. Și am detaliat zona de angajat și cea de liber profeionist. În continuare vom vedea care sunt avantajele și dezavantajele antreprenorului. 

În această zonă, a antreprenorului, posibilitățile de câștig devin nelimitate, iar orizontul se mărește foarte mult. Antreprenorul este persoana care câștigă bani folosindu-se de timpul angajaților. Dacă îți amintești, despre angajat spuneam că își vinde timpul pe bani; antreprenorul este cel care cumpără acest timp. 

Dacă ar fi să comparăm cele două resurse, timpul și banii, am concluziona că marea diferență între ele este limitarea. Timpul, este resursa limitată; fiecare persoană are la dispoziție 24 de ore pe zi. Banii pe care îi câștigă sunt determinați de modul în care folosește acest timp. Astfel, marele avantaj al antreprenorului este că se folosește de timpul angajaților și putem spune că astfel, își mărește posibilitatea de a câștiga bani, adăugând la timpul lui personal, timpul angajaților. Tot în acest sens, observăm și diferența majoră între posibilitățile antreprenorului și posibilitățile liber-profesionistului. Chiar dacă amândoi au aceeași libertate de mișcare și de decizie, chiar dacă amândoi își pot influența în mod direct câștigurile și nu depind de un salariu, liber-profesionistul nu este altceva decât propriul său angajat. El are tot 24 de ore pe zi, pe când antreprenorul poate multiplica câștigul folosindu-se de timpul oamenilor săi, al echipei sale. 

Există și în această zonă dezavantajul nesiguranței. Și acesta este motivul pentru care prea puțini sunt cei care se hotărăsc să facă pasul următor și aleg să rămână în zona de angajat. Am evidențiat în prima parte ce înseamnă siguranța angajatului și cât poate ea să dureze. 

Zona de investitor este zona care deschide cele mai multe posibilități de câștig. Investitorul este persoana care deja a trecut prin ceilalți pași și care a acumulat deja un câștig consistent. Folosindu-se de experiența de angajat, de liber-profesionist și antreprenor, dar mai ales de banii pe care îi are, investitorul atrage alte venitul fără să se folosească de timp. El doar plasează banii, iar aceștia încep să lucreze pentru el. Este ceea ce mulți spun că înseamnă ” să faci banii să lucreze pentru tine și să nu lucrezi tu pentru bani ” 

Investițiile pot fi plasate în multe direcții, cele mai cunoscute fiind depozitele și serviciile bancare, bursa sau în alte afaceri. De aici poate veni și dezavantajul acestei zone, acela că întotdeauna investiția poate aduce pierdere. Instrumentele în care se pot investi bani și care atrag alți bani nu sunt niciodată sigure 100%. Cu toate acestea, secretul unui bun investitor este tocmai experiența pe care o are în celelalte 3 zone. Cu cât știe mai multe despre investiții, cu cât a trecut prin toate filtrele antreprenoriatului și ale banilor, cu atât poate diminua mai mult aceste riscuri. Tocmai de aceea, cei care investesc fără să aibe și experiență, se întâmplă deseori să piardă. Investițiile făcute fără cunoștințe se transformă într-un joc de noroc. 

Spuneam la începutul seriei ”Cum să câștig mai mulți bani” că aceasta este varianta pas-cu-pas, varianta cea mai sănătoasă și sigură de a ajunge să îți îndeplinești obiectivele financiare. Este o variantă, pe care dacă te gândești să o aplici, ai nevoie de câteva calități, dintre care, cele mai importante trei sunt: RĂBDAREA, PERSEVERENȚA și DISCIPLINA. Și nu uita despre elementul care face diferența între oamenii de succes și mediocrii: EDUCAȚIA care înseamnă atingerea celor patru arii ale planului educațional complet. 

Încă de la început, ți-am spus că această serie se va termina cu o soluție concretă pentru tine; o soluție care să te ajute să îți crești venitul pe care îl obții astăzi. Proiectul Live The Community a luat naștere tocmai din această dorință: de a ajuta cât mai mulți oameni să își îndeplinească obiectivele și visele. Misiunea noastră declarată este aceea de a rezolva problemele din piața muncii din comunitate, ceea ce înseamnă exact împlinire financiară. Majoritatea se gândește la lipsa locurilor de muncă atunci când aude termenul de ”piața muncii”, dar ”Cum să câștig mai mulți bani?” ne arată că piața muncii înseamnă mult mai mult. 

De aceea, trebuie să știi că Live The Community reprezintă pentru tine o soluție imediată. Alături de noi ai acces la ceea ce înseamnă planul educațional, poți acumula cunoștințe despre fiecare zonă a împlinirii financiare și poți trece de la statutul de angajat la cel de antreprenor. 

Alături de noi, te poți implica doar în proiecte determinate și poți câștiga bani doar în anumite perioade, sau poți alege să îți formezi propria rețea de profesioniști care au aceleași obiective ca și tine. Dacă ai citit ”Rezervorul cu bani” ai văzut cât de importantă este rețeaua de contacte pentru cariera ta. 

Dacă ți-a plăcut această serie de articole și te regăsești în această idee, locul tău este printre noi. Trimite-ne un mail la adresa recrutare@livethecommunity.ro și spune-ne ce îți propui în următoarea perioadă și ce obiective financiare ai. Te vom contacta și vom stabili o întâlnire în care vom avea ocazia să vorbim mai mult și tu vei putea să descoperi ce oportunități îți putem oferi. 

Te așteptăm alături de noi! 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*