Feedback – Arta Criticii

Mihai era inginer și conducea un proiect de software; acum îi prezintă vicepreședintelui companiei rezultatele câtorva luni de muncă ale echipei sale. Colegii cu care lucraseră multe ore, timp de săptămâni întregi, la respectivul proiect se aflau alături de el, mândrii să-și prezinte roadele muncii grele. 

După ce Mihai și-a terminat prezentarea, vicepreședintele s-a întors spre el și l-a întrebat sarcastic: ”De când ai terminat școala? Specificațiile pe care mi le-ai prezentat sunt absolut caraghioase. N-am să le aprob niciodată!”

Mihai, profund jenat și dezamăgit, n-a mai scos o vorbă pe tot parcursul ședinței, negru de supărare. Colegii din echipa sa au făcut câteva remarci timide în apărarea proiectului lor. La un moment dat, vicepreședintele a fost sunat și chemat în altă parte, iar ședința s-a întrerupt brusc, lăsând în urmă multă amărăciune și mânie. 

În următoarele două săptămâni, Mihai a fost de-a dreptul obsedat de remarcile primite. Fiind demoralizat și deprimat, era convins că n-o să mai primească niciodată o misiune atât de importantă în cadrul firmei și se gândea chiar să plece, chiar dacă îi plăcea acolo. În cele din urmă, s-a dus la vicepreședinte și i-a amintit de întâlnire și de efectul demoralizator al spuselor sale: ”Îmi este neclar ce anume voiați să fac… bănuiesc că nu ați încercat doar să mă puneți într-o situație penibilă, ați avut și alt scop în gând, nu-i așa?”

Vicepreședintele a rămas uluit; habar nu avea că remarca lui, care i se păruse doar una întâmplătoare, avusese un efect devastator. De altfel, considera că softul în cauză era unul promițător, doar că mai avea nevoie de unele îmbunătățiri; nu intenționase să-l respingă ca și cum nu avea nicio valoare. Deși cu întârziere, și-a cerut scuze. 

Într-un fel, critica reprezintă una dintre cele mai importante misiuni ale managerului. Totodată, este și una dintre cele mai temute și poate distruge tot. Exact ca în cazul vicepreședitelui, mult prea mulți manageri nu stăpânesc arta feed-back-ului. Această deficiență are un cost enorm, care afectează eficacitatea, satisfacția și productivitatea angajaților la locul de muncă. Toate acestea depinde de felul în care li se reproșează diverse probleme. 

Gestionarea resurselor umane reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale unei afaceri în zilele noastre. Echipele se construiec greu, necesită timp, iar totul se poate destrăma din cauza unei neînțelegeri. Începând de la recrutare și selecție și până la retenția angaților, antreprenorii și managerii alocă resurse importante pentru a găsi cele mai potrivite soluții în ceea ce privește formarea și dezvoltarea echipei. 

Din dorința de a crește nivelul de performanță al mediului antreprenorial din comunitatea noastră, am lansat proiectul ”10 4 Performance – Grup de Antrenament pentru creșterea performanței în afaceri”, în cadrul căruia vom depista astfel de obstacole și vom găsi soluții aplicabile imediat. 

CE ESTE 10 4 PERFORMANCE?

Un grup format din 10 profesioniști din domenii de activitate diferite, neconcurente, care doresc să facă pasul următor în atingerea performanței personale sau a afacerii.
Misiunea proiectului este aceea de a depista și de a rezolva principalele probleme cu care se confruntă fiecare afacere din grup și de a le oferi participanților oportunități concrete de creștere a performanței. 
Viziunea ”10 4 Performance” este de a deveni cel mai mare club de antreprenoriat din România.

PENTRU CINE ESTE 10 4 PERFORMANCE?

Pentru Antreprenori
Pentru Directori
Pentru Manageri
Pentru Membri MLM
Pentru Freelanceri

CE CÂȘTIGĂ MEMBRII GRUPULUI?

√ Vei găsi soluțiile potrivite la obstcolele pe care nu le poți depăși astăzi.
√ Vei primi sfaturi de la colegii de grup și de la antreprenori cu experiență.
√ Vei împărtăși cu ceilalți membrii know-how-ul din domeniul tău.
√ Vei afla ce funcționează bine în domeniile membrilor din grup  și vei învăța din expertiza lor. 
√ Te vei distra și vei primi energia pozitivă de care afacerea ta are nevoie. 
√ Primești promovare gratuită pentru afacerea ta, online și offline, la toate evenimentele și proiectele Live The Community pentru o perioadă de 12 luni. 
√ Primești 5 locuri gratuite la fiecare eveniment Live The Community din anul 2016.(Vezi aici lista evenimentelor) 
√ Asociezi imaginea ta și a afacerii tale cu proiecte de responsabilitate socială și antreprenoriat.(Vezi aici proiectele de Responsabilitate Socială în care suntem implicați)
√ Găsești oportunități de formare și extindere a echipei tale.
√ Împreună cu ceilalți membrii din grup, îți creezi propria rețea profesională și multiplici mult mai ușor imaginea și viziunea ta, ceea ce pentru majoritatea afacerilor de succes de nivel mondial a reprezentat cheia succesului.

CE PIERD CEI CARE NU SE ÎNSCRIU ÎN GRUP?

⇓ Nu vei ști care sunt secretele celor mai de succes afaceri din domeniul tău de activitate. 
⇓ Nu vei ști care este diferența între munca ÎN afacere și munca LA afacere.
⇓ Vei rata ocazia să cunoști oameni care îți pot oferi oportunități importante pentru afacerea ta.
⇓ Nu vei afla care sunt principalele motive pentru care pierzi vânzări .
⇓ Nu vei deține instrumente de măsurare a performanței în afaceri și nu vei ști care sunt acțiunile care îți aduc cel mai mare profit.
⇓ Va trebui să faci în continuare reduceri, deși sunt dăunătoare pentru profitul tău.
⇓ Nu vei afla cele mai eficiente strategii de motivare a echipei. 
⇓ Nu vei ști care este diferența între clienții interni și clienții externi.
⇓ Nu te vei diferenția de concurență.
⇓ Vei pierde ocazia de a-ți promova afacerea gratuit către o piață formată din oameni deschiși și orientăți spre performanță.

Recomandă un prieten

Cunoști un proprietar de afacere care vrea să crească nivelul de performanță al businessului său? 

Trimite-ne datele lui de contact și îi vom oferi soluțiile de care are nevoie, iar tu vei primi o invitație pentru două persoane la evenimentele de training și dezvoltare personală, valabilă pentru tot restul anului! 

Numele tău*
Adresa ta de email*
Recomandarea ta (numele firmei)*
Persoana de contact*
Nr. telefon:*
Când este cel mai potrivit să îl/o contactăm*
Nu sunt robot

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*