Munca flexibilă – un beneficiu suplimentar pentru angajații moderni

Să permiți angajaților să aleagă exact timpul și locul unde să muncească poate duce la creșteri semnificative ale performanței și ale satisfacției la locul de muncă.

Laptopuri avansate, internet wireless, nevoia generației baby-boom de un echilibru mai sănătos între viață și muncă, și poate lipsa ceasurilor deșteptătoare au dus la intensificarea cererii de muncă flexibilă. 

Progresul din domeniul tehnologic a transformat opțiunea flexibilității corporatiste în realitate, dar multe companii încă nu au înțeles acest lucru. 

Vodafone a început mobilizarea în 2004, când și-a revoluționat sediul central, creând un spațiu întins, asemănător unui campus, cu „spații de evadare, pentru întâlniri cu laptopuri și carnețele”. Angajații au primit laptopuri, telefoane mobile și internet wireless pentru a-i încuraja să lucreze flexibil. Oamenii pot chiar să facă plajă cu laptopul în timp ce lucrează… și chiar să stea acasă și tot să lucreze. 

Planul Vodafone a fost întâmpinat pozitiv de toată compania, îmbunătățind productivitatea și execuția. 

Acum este momentul cel mai potrivit să treci la munca flexibilă, care este nu doar o idee frumoasă, ci devine o necesitate – de exemplu, unele țări, precum Anglia, au introdus legislație obligatorie a muncii flexibile pentru părinți. Este logic să-ți adaptezi firma acum astfel încât schimbarea către munca flexibilă din domeniul social, legal și cultural să funcționeze în folosul tău.

  • Pune-ți opțiunile de muncă flexibilă în vânzare potențialilor angajați – te poate ajuta să recrutezi proaspăt absolvenți și îi dă firmei tale un atu important în lupta pentru cei mai buni oameni. 
  • Munca flexibilă nu înseamnă să sacrifici termene limită importante sau execuția. Oferă-le angajaților obiective și responsabilități, nu orare.
  • Împărțirea locului de muncă, când două sau mai multe persoane sunt angajate pe același post part-time, poate spori flexibilitatea.
  • Din munca flexibilă pregătește-te să obții o structură organizațională mai stabilă – mediile de lucru deschise și fluide tind să elimine obstacolele fizice și ierarhiile. 
  • Munca flexibilă nu se potrivește tuturor. Unii angajați lucrează mai bine într-un mediu cât mai rigid.
  • Folosește această schimbare ca pe o șansă de a scădea costurile și redu cheltuielile de transport organzând prin telefon sau cu ajutorul tehnologiei.

Dacă ești antreprenor, reprezentant de vânzări, manager sau membru în rețele de network-marketing, am pregătit pentru tine, un material video în care vei descoperi care sunt cele 3 ingrediente care îți garantează succesul în vânzări”. 

Tot ce trebuie să faci este un click pe butonul de mai jos pentru a primi acces gratuit la video!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*