Vrei să-ți schimbi slujba?

Angajatul: „Nu sunt motivat să fiu mai productiv. De ce să mă dau peste cap, dacă nu mă vede nimeni? Tot banii ăia îi iau!”

Angajatorul: „Nu pot să dau salarii mai mari pentru că nimeni nu le merită. Angajații își văd doar interesul lor și nu sunt dispuși să facă un efort mai mare!”

Îți sună cunoscut? Cine are dreptate?

Una dintre principalele provocări pentru antreprenorii români, alături de taxe și fiscalitate, este managementul echipei. În același timp, de ani buni, avem o problemă reală în ceea ce privește șomajul.

Atât angajatul cât și angajatorul au dreptate, dacă privim situația într-un fel simplist și subiectiv.

Dar, în realitate, situația este un adevărat cerc vicios. Și dacă ar fi să gândim în sens invers, putem rupe acest cerc, în funcție de „tabăra” în care ne aflăm în prezent.

Ce-ar fi dacă am spune:

Angajatul: „Chiar dacă în prezent nu sunt motivat, lamentarea nu mă va duce nicăieri. Voi da totul la locul de muncă și voi găsi cele mai bune soluții pentru că doar așa voi putea promova în carieră.”

Angajatorul: „Imaginea afacerii mele se reflectă în primul rând prin imaginea angajaților mei. Dacă ei sunt mulțumiți, și clienții mei vor fi mulțumiți.”

Dacă astăzi ești angajat și poate ai momente când simți că totul e în zadar, nu uita că ceea ce faci în prezent este de fapt, ceea ce te recomandă pe viitor. Așa că, singura soluție pentru a face un pas înainte în carieră, este să te asiguri că ești din ce în ce mai bun în ceea ce faci.

Și dacă șeful tău actual chiar nu vede că ești bun, nu uita că, dacă ești cu adevărat profesionist, este mult mai ușor să fii vizibil pentru cei din exterior. Firma ta interacționează cu alți angajatori ( clienți, furnizori, parteneri ) care, ghici ce? Întotdeauna sunt în căutarea unui profesionist.

Dar dacă nu ești sută la sută că dai totul la jobul actual, nu te aștepta ca oportunitățile noi să bată la ușa ta.

Și dacă te gândești să-ți schimbi slujba actuală, răspunsul este „probabil că da”.

Dacă te gândești la acest lucru, înseamnă că unul dintre următoarele aspecte lasă de dorit:

  1. Nu crezi în firma ta.
  2. Nu crezi în produsul tău.
  3. Crezi că produsele concurenței sunt mai bune.
  4. Nu te înțelegi cu colegii.
  5. Nu-ți place șeful.
  6. Nu reușești să câștigi destui bani
  7. Nimic și nimeni nu-ți este pe plac. Ești furios.

Dacă-ți trece prin cap să-ți schimbi locul de muncă, cauți doar o justificare pentru ceva ce ai hotărât deja. Este ca atunci când descoperi că nu mai ești îndrăgostit. Poate fizic ești acolo, dar gândul tău este departe.

Oamenii își schimbă adesea locul de muncă. Nu este nimic în neregulă, decât dacă nu ai studiat cu atenție locul către care te îndrepți sau, și mai profund, care este adevăratul motiv al dorinței tale de schimbare.

Răspunnsul scurt la întrebarea ”Trebuie să-mi schimb locul de muncă?” este: DEVINO CEL MAI BUN ACOLO UNDE TE AFLI ACUM ȘI ABIA APOI PLEACĂ!

Dacă pleci nemulțumit, probabil că vei fi nemulțumit și în altă parte. Dacă pleci ca un învingător, este posibil să fii un învingător și în altă parte.

Acordă-ți răgazul de a afla care este adevăratul motiv pentru care pleci. Fă o listă. Poate ești nemulțumit de condițiile de la birou sau poate firma nu te susține. De obicei nu este vorba de un singur motiv; întotdeauna sunt mai multe.

Încă un avertisment: găsește-ți timp și fă-ți un plan în vederea mutării undeva unde să te simți bine. Gândește-te la asta: de ce ai accepta să muncești dacă nu te simți bine în acel loc? Este o nebunie.

Dacă dorești, sau dacă simți nevoia să pleci dintr-o firmă, atunci fă-o cu un palmares de învingător. Pleacă având în minte un plan și mută-te undeva unde să-ți placă ce faci.

Pentru că este poate, cea mai importantă problemă a comunității noastre, în August, ne-am propus să ne concetrăm eforturile pe evenimente care să vină în ajutorul angajaților care nu sunt mulțumiți de statutul actual și a angajatorilor care își doresc echipe de oameni motivați și loiali.

Dacă ești angajat, pe 9 August te aștept la Seminarul Gratuit „Drumul Spre Succes”, iar pentru antreprenori, avem Workshop-ul „Team Management” de pe 11 August.

Vezi AICI totul despre seminar: http://livethecommunity.ro/1605-2/

AICI, aruncă o privire dacă știi că poți îmbunătăți sistemul de recrutare și motivare a echipei: http://livethecommunity.ro/teammanagement/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*