Lucrurile bune li se întâmplă doar celor care se luptă să le obțină

În fiecare dintre noi există trei persoane: una săracă, una bogată și una din clasa de mijloc. Ține de fiecare persoană ce dorește să lase să iasă la suprafață.

Să aștepți ca cineva să vină să intre în vorbă cu tine, să îți pună pe tavă ceea ce îți dorești, nu este decât pierdere de timp.

Preia inițiativa!

Nu mai irosi nici măcar un minut gândindu-te că, dacă vei continua să aștepți, oamenii interesați vor veni să te întâmpine.

De obicei, așteptăm pe cineva pe care îl cunoaștem: un prieten, un asociat, un client sau chiar un concurent. Ne simțim confortabil în prezența acestor oameni pentru că îi știm, avem aceleați interese, folosim același limbaj.

De ce? Pentru că este mai comod. Și totuși, scopul trebuie să fie ca tu să cauți oportunități noi.

Ori, aceste oportunități nu pot veni de la oameni pe care deja îi cunoști și te cunosc. Aceștia te vor anunța dacă vor crede că e nevoie de tine într-un nou proiect, într-o nouă idee. Dar să stai să aștepți ca alții să te implice în planurile lor nu te poate duce altundeva decât acolo unde ești în prezent. 

Dacă vrei mai mult, dacă știi că meriți mai mult decât ai acum, trebuie să lupți și să cauți neîncetat. 

Dacă nu știi ce înseamnă să lupți sau ce să cauți, uite în continuare trei idei de bază ale celor care deja au ajuns acolo unde poate nici nu visezi: 

  1. Scapă de metehnele educației vechi.

Nu e de mirare că atât de mulți dintre noi au dificultăți în a cunoaște oameni și a vorbi cu ei . O parte a amintirilor din copilărie s-ar putea  să ne bântuie încă și să ne influențeze viața de adulți, făcându-ne să fim reținuți atunci când trebuie să ne prezentăm sau să începem o conversație. În vremea copilăriei, părinții multora dintre noi ne-au învățat următoarele:

-Lucrurile bune li se întâmplă celor care știu să aștepte

-Tăcerea e de aur

-Nu vorbi cu străinii

Acele învățături ne-au fost de folos pe atunci, ne-au ajutat să fim în siguranță și să învățăm bunele maniere. Dar acum, la maturitate,  siguranța nu ne mai este amenințată de fiecare persoană pe care o întâlnim. A sosit timpul să înlocuim acele învățături cu altele mai relevante.

 

       2. Lucrează intens la educația ta.

Foarte multe persoane, atunci când doresc să înceapă o carieră, sau să facă o schimbare în cea actuală, pun accent pe  planul financiar. Pentru a avea succes (în viața personală, în cea profesională sau în afaceri ) nu totul se reduce la bani (scheme de remunerare, bonusuri, prețuri, etc) și nu totul se reduce la produse ( cele mai bune, cele mai ieftine,etc); cel mai important lucru este PLANUL EDUCAȚTIONAL.

Ceea ce înveți este ceea ce nimeni nu îți poate lua. Nici șeful, nici guvernul, nici concurența nu îți pot reseta ceea ce știi deja. Și asta poți folosi tot timpul în folosul tău. 

Oamenii de succes sunt cei care au dezvoltate o serie de abilități, precum:

-Atitudinea învingătorului

-Abilități de conducere

-Abilități de comunicare

-Înfrângerea propriilor temeri, a lipsei de încredere în sine

-Înfrângerea fricii de respingere

-Abilități de gestionare a banilor

-Abilități de investitor

-Abilități în contabilitate

-Abilități de gestionare a timpului

-Stabilirea obiectivelor

-Pregătirea psihică pentru succes

 

             3. Implică-te activ!

Cei mai mulți oameni au un loc de muncă și asta e suficient. 

Ba mai mult, statutul lor de angajați devine uneori un adevărat scut de protecție, o scuză, în fața neajunsurilor. 

Mulți spun „Eu muncesc, dar ce să fac dacă… salariul e mic, prețurile sunt mari, taxele sunt multe...” 

Implicarea activă presupune căutarea neîncetată de soluții; prezența nu numai fizică în comunitate, asumarea responsabilității față de statutul propriu, stabilirea unor obiective personale înalte pe termen mediu și lung și urmărirea îndeplinirii lor. 

Să îți exprimi nemulțumirea față de cei care te conduc, dar să stai la distanță de cei care vor să facă o schimbare pozitivă, să ai mereu scuzele potrivite la îndemână, să găsești alți vinovați pentru insuccesele tale; asta înseamnă neimplicare, sau implicare pasivă.  

 

Și astea sunt doar trei idei. 

Cu siguranță sunt și altele și cu siguranță ai și tu ideile tale. 

În final, provocarea pentru tine este să ACȚIONEZI! Să împărtășești credințele pe care le ai cu ceilalți! Să îți faci vocea auzită și să găsești noi oportunități. De fapt, SĂ CAUȚI noi oportunități! 

Următoarele trei luni ( Iunie, Iulie, August ) pot fi exact oportunitatea de care ai nevoie. 

De ce așa? 

Este exact ca în povestea cu greierele și furnica. 

Pentru că vara mulți oameni pun pe primul loc relaxarea. Și asta nu e nimic rău. 

Partea proastă e că nu pun pe locul doi lucrurile cu adevărat importante. De fapt, vara nu pun pe niciun loc ceea ce va fi în viitor. 

Live The Community ți-a pregătit exact instrumentele de care ai nevoie ca să rămâi în priză și ca să nu te oprești din a te dezvolta. 

Este exact locul de unde pot veni oportunitățile alea noi! 

Nu știu dacă ai văzut agenda evenimentelor noastre viitoare, dar dacă ai ajuns până aici cu cititul acestui articol, mă gândesc că e următorul lucru pe care îl vei căuta pe site. Și ca să găsești repede, du-te în partea de sus a paginii, în meniul din dreapta 🙂 

Este de fapt, agenda Clubului de Networking pentru vara asta. 

Șase evenimente ( câte două pe lună ) care îți oferă exact ceea ce vorbeam mai sus. 

Networking, cunoștințe noi, oportunități noi și training. Adică educație. Adică să investeși în ceea ce nimeni nu îți poate lua: propriile abilități. 

Dacă ești hotărât cu adevărat să ACȚIONEZI, nu mai sta pe gânduri! Apasă pe butonul de mai jos și înscrie-te în Club

Te poți înscrie numai pentru prima lună. Asta înseamnă că investiția ta va fi de 180 Lei ( 120 Lei, dacă ai un voucher de reducere ). 

Dar ca să te bucuri te toată experiența, alege să te implici în totalitate și devin-o membru al Clubului pentru următoarele trei luni. E și mai ieftin : 450 Lei ( 390 Lei dacă ai voucher )! 

Și nu ține numai pentru tine dorința de a face un pas înainte! Gândește-te la cei care sunt la fel ca tine și trimite-le și lor informația! 

Ideile bune rămase „secrete”, nu aduc nimic bun! Așa că implică-i și pe cei din jurul tău! Îți va fi și ție mai ușor! 

 

P.S: Dacă vrei să te înregistrezi, dar nu ai încă un voucher de reducere, sau dacă ai orice fel de nelămurire despre Clubul de Networking, scrie-ne și voi primi ajutorul nostru: contact@livethecommunity.ro 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*