Ole Kirk Christiansen – Inspirație și Motivație

Modelul inspirațional din această săptămână este Ole Kirk Christiansen, fondatorul LEGO Group.

Născut pe 7 Aprilie 1891, al zecelea fiu al familiei daneze Christiansen, Ole a lucrat mult timp ca și tâmplar. Criza economică mondială (1930-1935) l-a afectat decisiv, rămânțnd șomer în urma restructurărilor de personal ale firmei pentru care lucra. Astfel, folosindu-se de talentul său în tâmplărie, a început o mică afacere, confecționând jucării din lemn. Astfel a luat ființă, ceea ce urma să devină, cel mai mare producător de jucării din lume.

Materialul de mai jos ilustează cel mai bine toată povestea lui Ole Kirk Christiansen și a afacerii sale cu jucării. Este povestea motivațională a săptămânii care ne transmite elementele esențiale pentru succesul în afaceri.

Noi am rezumat materialul în câteva idei, dar așteptăm și de la voi concluziile personale :

  • Pentru a construi o afacere și a avea succes, ai nevoie de calitățile unui om de vânzări. Degeaba construiești un produs de calitate, poate chiar unic, dacă nu are cine să îl vândă. Dacă vrei să începi o afacere asigură-te că știi să o vinzi.
  • Nu pleca la drum fără o misiune și o viziune bine conturate. LEGO a ajuns astăzi ( la aproape 100 de ani de la înființare ) cel mai mare producător de jucării din lume, datorită viziunii lui Ole, viziune urmată și respectată de fiul și nepotul său.
  • Nu te aștepta să urmezi un drum fără obstacole. Fii pregătit să faci față tuturor piedicilor pe care le vei întâlni în drumul tău și asigură-te că totul depinde de tine. Oricât de mult ai pierde, întotdeauna o poți lua de la capăt.
  • Inovația este foarte importantă în afaceri, dar nu trebuie să fii inventator pentru a avea succes. Este mai important să găsești o idee, un produs sau serviciu, să stăpânești bine ceea ce faci, iar abia apoi să aduci îmbunătățiri și să inovezi.